tiistai 15. huhtikuuta 2014

Mukavuusalueita ja muita

Maanantain treeneissä jouduttiin pitkästä aikaa pois siltä kuuluisalta mukavuusalueelta, ja kyllä teki hyvää! On niin helppo sortua vaan kauniiseen sipsutteluun ja sieviin ohjauksiin, joilla koirat kyllä toimivat, mutta aikaa tuhraantuu ihan turhaan. Pitäisi oppia ohjaamaan ja etenemään rohkeammin, ennen kaikkea pitäisi luottaa itseensä. Kyllä ehdin, kyllä osaan, kyllä se menee. Ja Pitsihän menee, se tuli nähtyä maanantaina!

Koutsimme oli jälleen ollut nextarilla, ja tuonut sieltä mainioita oppeja mukanaan. Vuorossa oli siis ihan perinteinen ohjausharjoitus, jossa pääpaino oli valsseilla ja oman liikkeen rytmittämisellä, piti osata kiihdyttää oikeissa kohdissa, ja toisaalta hidastaa ja odottaa tilanteen niin vaatiessa. Kuulostaa helpolta, mutta ei se sitä ihan ollut! Harjoitukseen kuului myös yksi ohjaus, jota en ole ennen tehnyt, enkä oikein tiedä sille nimeäkään, kyseessä on takaakiertovalssi, jossa ohjaaja liikkuu vikkelästi koiran alta pois. Lopputulos on sama kuin saksalaisessa, mutta mielestäni sujuvampi, tätä siis pitää harjoitella lisää!

Tärkeää harjoituksessa oli ehtiä ajoissa oikeaan paikkaan/oikealle linjalle, ja sitten malttaa mielensä ja tehdä asiat oikeaan aikaan. Alun valssikuvio sujui hyvin, ja tuo "uusi" ohjauskin, Pitsi ei kertaakaan vilahtanut tyrkyllä olleeseen putkeen! Ongelmia tuotti harjoituksen keskikohta, jossa meidän ennakoiva valssi valui pitkäksi joka kerta, ja koira päätyi huonolle linjalle. Kun maltoin odottaa ja olla punkematta liian  pitkälle, koira kääntyi nopeammin. Se ei yksin riittänyt, vaan piti vielä ymmärtää liikkuakin sinne seuraavaan valssiin. Loppuosa oli huomattavasti alkua helpompi, siinä Pitsi selvitti jopa puomille menon leijeröiden, uusi juttu sille, muttei se kyllä miettinyt asiaa kertaakaan.


Treenien jälkeen fiilis oli kyllä mahtava, vaikka korjattavaakin tietenkin löytyi (ennakoivat valssit treenilistalle!). Miten sitä saisi useammin, eli siis joka viikko, revittyä itsestään irti tämmöistä? Koirahan menee juuri niin kuin ohjataan, eli ohjaaja sitä treeniä kaipaa.

Koirakin on treenannut, siis Pitsi, siis A-estettä. Bumppereilla olen nyt yrittänyt sitä kontaktia kohdistaa, ja se on kyllä onnistunut hyvin. Viime viikolla käytiin harjoittelemassa A:ta kahdesti, tällä viikolla toivottavasti päästään myös kahdesti. Kisakuume on korventavan kova, mutta ei auta. Jos oikein optimisti olisin, niin voisin ehkä haaveilla Seinäjoen kisoista 3.5., mutta katsotaan nyt. Pitää malttaa olla menemättä liian aikaisin, ettei olla kohta taas lähtöpisteessä.


P.s. Koirilla on meneillään ruokintakokeilu, saavat iltaisin nappulan lisäksi raakaa naudan mahaa. Kypsennettynä olen sitä antanut ennenkin, mutta kokeillaan tätä nyt näin. Tarkoituksena olisi saada etenkin Pitsiin lisää lihasmassaa, se kun ei ole luonnonbodari, kuten Penni. Lisäksi koirat ovat päässeet mukaan johonkin testiryhmään, jossa syötetään lisäravinneöljyä, ja sitten raportoidaan siitä valmistajalle. Pullo on kuulemma postissa matkalla tänne. Ihan kiva juttu, olen varmaan jonain iltana väsyneenä surffaillut netissä ja ilmoittautunut johonkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti